Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Video: Artis Pabriks:"Mēs nevaram atlikt savu mīlestību pret valsti uz labākiem laikiem". Izstādes „Laiks un valdības lēmumi (1918-1919)” atklāšana

Redakcija
Redakcija
Otrdien, 13.novembrī, Ministru kabinetā atklāta izstāde „Laiks un valdības lēmumi (1918-1919)”, kur starp unikālajiem izstādes eksponātiem īpaši vērtīgs eksemplārs ir Latvijas valdības pirmais protokols – oriģināla eksemplārs. Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, atklājot izstādi, klātesošos sveica valsts svētkos un aicināja: „Mīlēsim savu valsti un ticēsim tai. Bez ticības Latvijai būs grūti pastāvēt." Tāpat ministrs minēja, ka mīlestību pret savu valsti nevar atlikt uz brīdi, kas tā būs 1.,3. vai 5. vietā labklājības ziņā pasulē. Arī 43. vieta pasulē ir slavējama un pelnījusi cieņu un ticību. Latvijas kara muzeja Starpkaru vēstures nodaļas vadītāja Barba Ekmane uzsvēra, ka veidojot izstādi, ņēma vērā nozaru ministriju tematiku, lai no mūsdienu skatu punkta būtu interesanti apskatīties, ar kādiem izaicinājumiem kara laikā saskārās Latvijas valdība.

„Laiks un valdības lēmumi (1918-1919)” ir veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienai un tās mērķis ir informēt valsts iedzīvotājus par Latvijas Pagaidu valdības pirmajiem protokoliem un lēmumiem, kas tika pieņemti, veidojot mūsu valsti.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja uzzināt būtiskākos faktus par Latvijas Pagaidu valdības galvenajiem darbības virzieniem, sarežģīto valsts izveides procesu un apstākļiem, kā arī par valsts aizsardzību. Ministru kabineta telpās izstāde būs aplūkojama līdz 2013.gada 31.janvārim, un to apmeklēt aicināts ikviens interesents. Interesentus lūdzam iepriekš pieteikt apmeklējumu, zvanot Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultantei Maijai Lācei uz tālruņa numuru 67082924.
Vērtējums: +1