Planētu diēta jeb ēdienkarte katrai nedēļas dienai

Atkarībā no Saules sistēmas planētām ir pētīta organisma un iekšējo orgānu darbība, kā rezultātā dietologi ir izstrādājuši pamatplānu, ko drīkst un ko nedrīkst ēst attiecīgā nedēļas dienā, kura ir pakļautībā kādai noteiktai planētai.

Drukāt

Pirmdiena (atrodas Mēness ietekmē)

Ieteicams ēst dažādas putras, piena produktus, augļus un ogas, vienīgi vajadzētu izvairīties no citrusaugiem, kā arī ogām, kas nav skābas.

Neiesaka ēst miltu un konditorejas izstrādājumus, sāļus un asus ēdienus, kā arī marinādes. Arī žāvējumi šajā dienā ir uzskatāmi par grūti pārstrādājamiem. Nav ieteicams uzturā lietot arī sīpolus, ķiplokus, redīsus. Aizliegta arī jebkāda alkohola lietošana.

Otrdiena (atrodas Marsa ietekmē)

Šajā dienā atļauj lietot asus ēdienus, sālījumus, marinādes. Iesaka ēst pākšaugus, graudaugus, olas, olbaltuma ēdienus.

Nav ieteicams lietot maizi, pīrāgus un saldumus.

Trešdiena (atrodas Merkūra ietekmē)

Smagi pārstrādājas praktiski visi produkti, šajā dienā ieteicams uzturā lietot vieglus ēdienus – dārzeņus, salātus, putras ar ķirbju, riekstu, žāvētu augļu, ogu un sulu piedevām.

Ceturtdiena (atrodas Jupitera ietekmē)

Šajā dienā nav īpašu aizliegumu un nav arī īpašu ieteikumu, vienīgi vajadzētu pievērst uzmanību kādam citrusaugam vai skābai sulai, pagatavot ēdienus ar olīveļļu, savukārt vajadzētu izvairīties no saldumiem un sakņaugiem.

Piektdiena (atrodas Veneras ietekmē)

Šajā dienā iesakāms ēst augļus, ogas, riekstus, medu, visas putras. Nav nekādu iebildumu arī pret asiem ēdieniem, miltu izstrādājumiem. Iesakāmas dažādas augļu sulas.

Nevajadzētu aizrauties ar olām, sēnēm, asu gaļu un zivju ēdieniem.

Sestdiena (atrodas Saturna ietekmē)

Iesaka ēst sieru, biezpienu, olas žāvētus augļus, riekstus, gurķus, kāpostus, spinātus, sēnes, plūmes, zemenes, melones un dažādus saldos ēdienu.

Jāizvairās būtu no sīpoliem un ķiplokiem.

Svētdiena (atrodas Saules ietekmē)

Saule mums ir labvēlīga planēta un atļauj ēst visu.

Ieskaties! Noderīgi un interesanti!

Grāmatas Zen makrobiotika autors Džordžs Ozava dzimis Japānā, bet lielāko mūža daļu pavadījis Rietumu pasaulē, mācot rietumniekiem saprast Austrumu kultūru un dzīvesveidu. “Zen makrobiotika” ir viens no populārākajiem Ozavas darbiem. Tajā stāstīts par īpašu ēšanas un organisma līdzsvarošanas veidu – makrobiotiku –, kas sakņojas Austrumu senajā dzīvesziņā un medicīnā. Pats Ozava makrobiotikai pievērsies jau agrā jaunībā, kad ārsti ar tradicionālajām metodēm nespēja viņam izārstēt tuberkulozi.

Makrobiotika, kā raksta šīs jomas entuziasts un speciālists Roberts Lācītis, ir ļoti vienkārša un praktiska zinātne. Tā balstās gan uz Austrumu filozofiju, gan arī stingru un noteiktu dažādu produktu iedalījumu pēc to iņ un jan īpašībām. Un tieši šis transcendences, ētikas un precīzās klasifikācijas apvienojums padara makrobiotiku tik unikālu un saprotamu.

Grāmatā ir plašs makrobiotisko recepšu klāsts, kurā katrs atradīs sev piemērotākos ēdienus. Grāmatu izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Drukāt

Tev jābūt autorizētam,