Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:289, Did:0, useCase: 0

Skorpionu ēdienu izvēle, galda kultūra un paradumi

Visam ir jābūt īstam, kvalitatīvam, patiesi gardam! Nekā falša! Visnoslēpumainākā no visām divpadsmit zīmēm. Skorpionam piemīt milzīgs iekšējs potenciāls, kuru dzīves laikā jāmācās pareizi pielietot. Šo cilvēku dzīves ir spilgtas, bet ne būt nav vieglas. Viņu dzīves latiņa ir ļoti augsta.

Varbūt tāpēc ceļā uz saviem mērķiem, kritieni ir sāpīgāki kā citu zīmju pārstāvjiem. Apveltīti ar spēcīgu psihisko enerģiju, spēju atdzimt no pelniem. Viņi nekad nepadodas, jo ir ļoti spēcīgas gribas īpašnieki. Kaujā uzvar tikai Skorpions un nemēģiniet pierādīt , ka tā nav...!

Viņu acu skatienos var noslīkt ! Viņus nevar nepamanīt!

Kam tad priekšroku un kāpēc dod Skorpioni ēdienu izvēlē?
Pirmkārt, jāsāk ar to, ka ja reiz Skorpions kaut ko iekāros, viņš to dabūs, lai tur vai ūdens plūdi vai ugunsgrēks! Tas attiecas arī uz izvēlēto maltīti! Ja sagribās garneles - šovakar skries uz tuvāko bodi un tās nopirks, ja sagribās riekstus - nekādu problēmu, jāiepērk. Ja vēlme iedzert alu, nekas nedrīkst iztraucēt šo dzēriena baudīšanas rituālu, ja sagribās kaut ko īpašu - pats pagatavos, ja uznāk slinkums - gribas komfortā pabaudīt mielastu - prom uz kādu labu krogu!

Tā nu ir un ar to jārēķinās tiem, kas dala dzīves telpu ar Skorpionu.
Vispār , Skorpioni paši ir lieliski saimnieki, sagādnieki un organizatori, kas labprāt paši uzņemas gan produktu sagādi, gan gatavošanu. Tas laikam tāpēc, ka viņi tā īsti citiem neuzticas - viņi paši zina, kas ir vislabākais, viskvalitatīvākais.
Interesanti, ka veicot aptauju, visaktīvākie atbilžu sūtītāji bija tieši Skorpioni! Tas jau par kaut ko liecina! Un liecina tas par to, ka viņiem ēdienu baudīšana ir ļoti svarīgs process!

Iepazīstot savus draugus un paziņas tuvāk, viennozīmīgi varu teikt, ka Skorpions ir baudītājs. Ēdienam ir jābūt kvalitatīvam, svaigam, izsmalcinātam, bioloģiski tīram, arī dārgam, kas pats par sevi no iepriekš minētā arī izriet. Iepriekšējās dienas bulciņas vai nocenotus produktus nepiedāvāt! Tas nav viņu stilā!
Skorpionam patīk eksperimentēt. Viņš nebaidās pagatavot kādu nezināmu, sveštautu, bet šķietami gardu maltīti. Labprāt izmanto dažādas garšvielas, piedevas, smalkas mērcītes.

Aptauju rezultātos pirmo vietu pārliecinoši ieņem siers, bet ne jau šāds tāds - mocarellas vai zilie, pūdētie sieri. Nākošajās vietā ierindojas olīvas, avokado, šokolāde, rieksti. Šos produktus kā mīļākos nosaucis katrs otrais Skorpions.

Diezgan daudzi esot veģetārieši, vai gaļu ēdot tikai kompānijas pēc, jo ģimenē tā ir cieņā. Tāpēc daudzi kā svarīgus sev produktus min pupas, zirņus, dārzeņus, augļus . Tie, kas gaļu ēd, labprātāk izvēlas vistiņu visādos veidos, pīli, zosi. Kā jau ūdens zīmei, svarīga vieta ēdienkartē esot zivīm un citiem ūdens mošķīšiem.

Svarīgi esot lietot piena produktus, bet ar piebildi - kvalitatīvus! Uzsvars, protams uz sieru, biezpiena izstrādājumiem, kefīru, paniņām.
Gandrīz visi kā viens min to, ka ēdienam vajadzētu būt pikantam. Un kā nu ne, viņi paši taču arī ir pikanti...! Apveltīti ar īpašu šarmu, harizmu un seksapīlu!

Ideālā Skorpiona maltīte?
Novakars, mājas atmosfēra, pieklusināta gaisma, labs raidījums vai grāmata, kvalitatīvs sarkanvīns vai kas stiprāks, piemēram, rums, kādam alus, mīksts dīvāns, kājas gaisā ... Galds servēts ar iepriekš minēto sieru, olīvām, avokado salātiņiem, čipšiem ar gardām mērcītēm, garnelītēm. Saldajā šokolāde ar lieliem lazdu riekstiem vai kāds „Cielaviņas” gabaliņš...bauda! Ko vēl labāku var vēlēties?

Par cik Skorpioniem draugu nav daudz, bet tie kas ir viņam ir ļoti svarīgi - tie labprāt pagatavos arī īpašu maltīti saviem mīļajiem. Lielas ļaužu masas, saieti arī nav īsti Skorpiona dabā, jo tur tā īsti nevar izbaudīt maltīti. Labāk kāds intīmāks krodziņš, pagrabiņš, iemīļots bārs vai naktsklubs. Kaut gan, piedalīties respektablos pasākumos un panašķēties no lielā viesu cienastu galda ,arī nekaitē.

Skorpioni ir dabas bērni. Tāpēc pikniks pie dabas krūts būs īsti vietā. Pats Skorpions parūpēsies iemarinēt un uz uguns pagatavot kādu gaļas vai laša steiku, kas nu kuro reizi padomā.
Protams, ka Skorpioni labprāt mielojas arī ar saldajiem: krēmi, pudiņi, kūciņas, bulciņas, šokolāde , trifeles, serenāde, halva, tiramisu, želejas, marcipāns, augļu - īpaši aveņu un ķiršu deserti. Ko nu kuro reizi vairāk iegribās.

Kā tad servē galdu Skorpions?
Nu, atkal jau jāsaka - smalki, skaisti, gaumīgi, bet tajā pat laikā vienkārši. Bez pārlieku lieliem izskaistinājumiem. Traukiem jābūt labiem - dārgiem, kvalitatīviem. Uz galda jābūt skaistam svečturim - sveču gaisma rada tādu intīmāku noskaņojumu, kas Skorpioniem tīk.
Ja viesības ir lielas un nozīmīgas - padomāts būs par visu! Etiķete tiks ievērota 100%!

Man radās vīzija par tādu garu galdu ar lieliem svečturiem katrā galda galā, sudraba biķerim, labu vīnu un ceptu fazānu galda vidū un vēl daudz, daudz dažādiem ēdieniem uz galda..! Jā - tāda būtu vēl viena - ekskluzīvā Skorpionu maltīte, piemēram, kādā no Latvijas skaistajām pilīm!
Skorpioni ļoti novērtē senas, vēsturiskas lietas, tai skaitā traukus un galda piederumus, izšūtos galdautus arī mantotus no no saviem senčiem.

Atceros, kā mana draudzene, Skorpions, fanoja par restorānu Kuldīgā , kādā viduslaiku pagrabā, kur kādreiz esot bijuši moku kambari. Bet Skorpionam tā senatnes aura ir kā radīta!

Dzērienu izvēlē pirmo vietu ieņēma kafija - kādam melna, kādam ar pienu, bet bez tās - nu nekā!
Alkoholiskie dzērieni : alus, rums, labs sarkanvīns.

Emocionāli un intuitīvi, apveltīti ar smalku jušanu, sajūtām Skorpioni ir arī savā ēdienu izvēlē un ikdienas paradumos baudot maltīti. Tieši šo īpašību dēļ, skorpioni var būt lieliski degustatori ! Garšas kārpiņas un smaržu izjūta viņus nekad nepievils.

Tomēr arī Skorpioniem jāseko tam ko, kad un kāpēc viņi ēd, jo īpaši tāpēc, ka vielmaiņas procesi šajā zīmē dzimušajiem ir daudz lēnāki, nekā citu zīmju pārstāvjiem. (... pati sev to skaidroju ar palēninātajiem procesiem dabā, kad arī augu sulas it kā iemieg uz ziemu...). Sievietēm Skorpioniem biežāk ir tā saucamās pagātnes, jeb ģitāras tipa figūras, tāpēc bieži tauciņu pārsvars ir tieši gūžu zonā un augšstilbos. Vīriešiem – Skorpioniem var būt tendence uz alus punčiem.

Tāpēc- visu ar mēru, mīļie, jaukie, superīgie Skorpioni!
Daudz laimes, gaviļniekiem!

p.s. jā, uz vēl kas: neaizmirsti Skorpionu paslavēt par viņa lielisko ēdienu gatavošanas mākslu un visu pārējo.

"Astroloģiskās virtuves" videoversijas 12. sērijas varat noskatīties ŠEIT

Divpadsmitais cikla raidījums ''Ko likt galdā Skorpionam?"

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 . Vairāk informācijas uziināsiet Astrocentrs lapā