Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Philips BDM3470UP. Krāsa, komforts un ērtības 34 collu lielā formātā 20.11.2018 19:50

Amsterdama, 20. novembris – MMD, vadošais displeju speciālists un Philips monitoru zīmola licences partneris paziņo par Philips BDM3470UP atgriešanu tirgū: kopš šī brīža tas ir pieejams veikalos. Šis 34 collu (86,7 cm) UltraWide QHD monitors ir aprīkots ar plašu augstas veiktspējas funkciju klāstu un inovatīvām tehnoloģijām, lai palielinātu produktivitāti birojā un sniegtu vislabākās izklaides iespējas mājās. CrystalClear un IPS tehnoloģija padara attēlu spilgtu un krāsainu, bet UltraWide MultiView displejs lietotājiem nodrošina nepieciešamo vietu darbam vai spēļu spēlēšanai. USB 3.0 un HDMI saderība sniedz vienkāršu savienojamību, bet SmartErgoBase ikvienam nodrošina optimālu komfortu. Šis monitors ir lieliska izvēle gan profesionāļiem, gan mājas lietotājiem.

Skorpionu ēdienu izvēle, galda kultūra un paradumi 20.11.2018 18:54

Visam ir jābūt īstam, kvalitatīvam, patiesi gardam! Nekā falša! Visnoslēpumainākā no visām divpadsmit zīmēm. Skorpionam piemīt milzīgs iekšējs potenciāls, kuru dzīves laikā jāmācās pareizi pielietot. Šo cilvēku dzīves ir spilgtas, bet ne būt nav vieglas. Viņu dzīves latiņa ir ļoti augsta.

Par ko liecina tava acu krāsa. 11 galvenās pamatkrāsas 20.11.2018 13:01

Par cilvēku daudz ko var pastāstīt viņa runas maniere, žesti, gaita, sejas vaibsti, mīļākās krāsas apģērbā. Tomēr lielākais un nopietnākais informācijas avots ir acis. Ne velti radies teiciens: acis- dvēseles spogulis, Astrologi ir pārliecināti, ka acīs atspoguļojas visa dzimšanas horoskopa planētu krāsu palete, kas, savukārt, liecina par viņa tieksmēm un talantiem. Acu nozīmi raksturu pētīšanā apliecina arī mūsdienu zinātniskie pētījumi: katra cilvēka acis savā nokrāsā ir neatkārtojamas.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 20.11.2018 09:10

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Harčo zupa (1) 19.11.2018 17:23

Te labāki būs klasiskie rīsi - tie ātrāk izvārās, un zupa kļūst tumīgāka. Tomātu pasta noteikti jāapcep, un, ja kādam garšo, var pielikt tomātus savā sulā.

Čaganā griķu biezputra 19.11.2018 00:02

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Klajā nāks Valda Atāla dzejas krājums UZ DOMU STĀVĀS KRAUJAS 18.11.2018 22:37

Grāmata UZ DOMU STĀVĀS KRAUJAS ir Valda Atāla dažādu laiku dzejas un atziņu izlase. Atāla dzeja pirmo un svarīgo misiju arvien pildījusi viņa radītajās dziesmās, ko inspirējis saturs, teksts. Saplīst lustra, atnāk vakars, ceļa galā bite dzied… vai es saucu: sveika, māsa Rūsa, tu esi sabiedrotā man, vai jebkurš no citiem viņa dziesmu tekstiem pirmkārt ir dzejas darbs, kas nes savu vēstījumu pārdomātā, precīzā simbolu un tēlu valodā. Sastādītajā krājumā atlasīti vairāk nekā simt dzejoļu un kā atsevišķa nodaļa sagatavotas arī dzejnieka īsās, asprātīgās atziņas, kas Atāla gadījumā tikpat lielā mērā piederīgas dzejai kā īpaša īsā forma.

Dievs, svētī Latviju! 18.11.2018 09:02

Ar grandioziem pasākumiem Latvija šodien svin 100 gadu jubileju, kopš neatkarības pasludināšanas 1918. gada 18. novembrī. Īsta neatkarība gan nav bijusi pat ne pusi no svinamo gadu skaita. Novēlot sagaidīt īstos simts un vēl nākamos simts, lai mums viss izdodas un Dievs, svētī Latviju!

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 18.11.2018 08:52

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Tā 1918.gadā 18. novembri pasludināja par Latvijas valsts augstāko svētku dienu 18.11.2018 07:57

1918. gada rudenī, pēc sabiedroto uzvarām Rietumos un revolūcijas Vācijā, sabruka vācu okupācijas vara Baltijas jūras piekrastē. Latviešu tautai radās iespēja izmantot savas pašnoteikšanās tiesības un nodibināt savu patstāvīgu valsti, par ko jau jau pirms tam bija domājušas dažādu politisku novirzienu grupas.

Brīvības piemineklis - latviešu tautas brīvības simbols 18.11.2018 06:57

Brīvības piemineklis, uzcelts par tautas saziedotiem līdzekļiem. Tā celtniecība sākās 1931. gadā, bet svinīgi atklāts tika 1935. gada 18. novembrī. Piemineklis celts pēc tēlnieka K. Zāles un arhitekta E. Štālberga projekta. Piemineklim izmantots gaišpelēkais un sārtotais Somijas granīts un Itālijas travertīns, bet Brīvības tēls bronzā atliets Zviedrijā. 9 m augsta varā veidota brīvības statuja (Milda) ir zviedru tēlnieka Ragnara Mirsmēdena darbs. . Trīs zeltītās zvaigznes izkaluši metālkalēji J. Zobens un A. Naika.

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2018 21:43

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

“Goda vārtos” Latvijas vērtības – sava valsts, himna un mīlestība 17.11.2018 18:54

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienu, vides mākslas objektā „Goda vārti” simboliskā sardzē par Latvijas vērtībām – savu valsti, himnu un mīlestību stāv vēsturnieks, pensionārs, diriģente, bērzu sulu meistars, mamma un savas valsts patriote.

Biešu pankūkas simtgades svētku galdam 17.11.2018 12:22

Valsts dzimšanas dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

4 burvīgi šampanieša kokteiļi 16.11.2018 19:26

Ar šīm šampanieša kokteiļu receptēm pārsteigsi ne vien savu partneri, bet arī izlepušos viesus svinībās

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 16.11.2018 15:54

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Brauna "Saule, Pērkons, Daugava" balsojumā kļuvusi par simtgades nozīmīgāko dziesmu Latvijā 16.11.2018 11:19


Vakar, 15. novembrī, tika paziņoti Radio SWH rīkotās aptaujas TOP100 par Latvijas visu laiku labākajām, nozīmīgākajām dziesmām, piecu labāko dziesmu titula ieguvēji. Kopā, tautas balsojumā, noteiktas 100 dziesmas, kas mūžam nesīs Latvijas Simtgades vārdu mūzikas un visas Valsts vēsturē. Tautas balsojums ilga no 2017. gada 18. novembra līdz 2018. gada 15. maijam. Šajā posmā par simtgades dziesmām kopskaitā tika saņemtas 136779 balsis. Par simtgades nozīmīgāko dziesmu Latvijā kļuvusi Mārtiņa Brauna komponētā, nereti par neoficiālo Latvijas himnu dēvētā, dziesma ar Raiņa vārdiem "Saule, Pērkons, Daugava" , otrajā vietā atstājot citu atmodas grāvēju - leģendārās rokgrupas "Līvi" dziedāto Ainara Virgas dziesmu "Dzimtā valoda".

Salāti ukraiņu gaumē 16.11.2018 09:19

Reizēm patiesi noder draudzība ar ''daudzu tautību bērniem''. Kad pavisam nesen savai Rīgā dzīvojošajai ukraiņu paziņai stāstīju, ka atcerējos ebreju kaviāra recepti, viņa izbrīnā pacēla uzacis un pārjautāja, kāpēc tad neesmu atminējusies arī par salātiem ukraiņu gaumē, kuru pašaizmaksa ir zem lata? Pamēģināsim?

Griķu pankūkas ar āboliem un svaigu ogu mērci 16.11.2018 09:13

Šis ātri pagatavojamais našķis būs piemērots gan steidzīgam darbadienas rītam, gan ieilgušai svētdienas pēcpusdienai kopā ar ģimeni. Turklāt šis ēdiens būs piemērots veselīgas maltītes piekritējiem, jo t.s. baltie milti te ir aizstāti ar griķu miltiem, kas ir zināms kā viens no spēcīgākajiem olbaltumvielu, šķiedrvielu, B grupas, kā arī kālija un dzelzs avotiem.

Desmit maģiski ziedi, kas harmonizē, nomāc stresu un aizsargā 15.11.2018 12:16

Meditācija ir nodarbe, kas ļauj atbrīvot prātu no domām, kas nomāc, nogurdina un neļauj atslābināties. Mūsdienās pieejami simtiem meditācijas paņēmienu, kas parasti veicina modru esošā stāvokļa apzināšanos. Ir pavasaris, skaistais maija mēnesis, kad visapkārt zaļo un plaukst ziedi, harmonizējot ar mūsu pašu sajūtām šajā laika posmā. Kādēļ mēs jūtam kaut kā jauna sākšanos, kādēļ biežāk iemīlamies pavasarī, kādēļ vēlamies sākt dzīvot veselīgi, kvalitatīvi tieši tagad? Iepazīsties ar dabas košumu, kam ir liela nozīme šo cēloņu likumsakarībās.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 15.11.2018 08:52

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Zodiaka zīmju savstarpējā mijiedarbība 14.11.2018 18:26

Lai gūtu izpratni par divu personu attiecību pamatu, šinī gadījumā Jums vajadzīgs zināt sava un partnera zodiaka zīmi pēc Saules. Mazas nianses iespējamas, ja persona dzimusi tuvu Zodiaka zīmju maiņai vai dzimšanas kartē ir spēcīgi izteikta cita zodiaka zīme. Pirmajā gadījumā - nāksies rēķināties arī ar daļējām izpausmēm, kas raksturīgas blakus esošai zīmei, bet kas arī ir prognozējams, līdz ar to iespējams pielāgoties. Otrajā gadījumā - Jūs vienkārši teiksiet - tas, kas šeit rakstīts, uz mūsu attiecībām ir pilnīgi garām - un Jūs meklēsit savu astrologu;-). Šo attiecību dimensiju Jūs sajutīsit jau mēneša ilgas komunikācijas laikā.

Piena karameles uz kociņa 14.11.2018 16:00

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot karameles uz kociņa. Recepti piedāvā Jānis un Maija Kairi un Dansukker.

Kāpēc lētas drēbes patiesībā maksā dārgi? 14.11.2018 11:35

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 22.novembrī pl. 17.30 tiks demonstrēta dokumentālā filma “Patiesā cena” (The True Cost) – tā stāsta par “ātrās modes” industrijas aizkulisēm un ēnas pusēm. Šādi pasākumi no 20. līdz 28. novembrim notiek visā Latvijā, tos organizē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) kopā ar sadarbības partneriem Globālās izglītības nedēļas ietvaros. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

4 garšīgas uzkodu receptes no sacietējušas maizes 14.11.2018 08:16

Ir jēdzieni, kuru vērtība ir nemainīga- gaiss, zeme, ūdens, saule. Pie tādiem jēdzieniem jāpieskaita arī mūsu dienišķā maize- cilvēka pūliņu senais un mūžam jaunais produkts. Un, lai gan maizei, katrai tās šķirnei un izstrādājumu veidam ir noteikta cena, nekāda naudas summa nav ekvivalenta patiesjai maizes vērtībai. Tāpēc nekad neizsviediet sacietējuši maizi! Atcerieties, ka jebkurš- pat viscietākais maizes gabaliņš ir izmantojams!

Izšūšanas shēmas ar aitiņām taviem rokdarbiem 13.11.2018 19:10

Rokdarbi ir sena, taču arī mūsdienās aktuāla un interesanta laika pavadīšanas iespēja un zinu, ka neesmu vienīgā, kam patīk daļu no sava brīvā laika veltīt tieši šai nodarbei. Zinu arī to, cik reizēm grūti atrast vajadzīgo motīvu rokdarba tapšanai, neskatoties uz milzīgo rokdarbu žurnālu un citu materiālu klāstu. Tāpēc savas ilgākā laika posmā apkopotās shēmas, kas noder ne tikai izšūšanai, bet arī adīšanai, nolēmu piedāvāt arī jums, mīļās sievietes. Un, kas zina, varbūt arī vīrieši?
Šoreiz pēc lasītāju lūguma- aitiņu shēmas, bet kā nākamos gaidiet dažādus izšujamus ežus.

Pikantās kūciņas ar kazas sieru un karamelizētiem sīpoliem 13.11.2018 14:07

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot pikantas kūciņas. Recepti piedāvā Liene Zemīte un Dansukker.

Zemo cenu dienas Micrec noliktavā 13.11.2018 13:45

Mikrofona ieraksti, gatavojoties Ziemassvētkiem, no 22. līdz 24. novembrim sniedz iespēju iegādāt muzikālas dāvanas un grāmatas saviem mīļajiem svētkos par izdevēju cenām, aicinot ciemos uz noliktavu, Sēlpils ielā 2c.

Endodontija bez bailēm un sāpēm: kā iztīrīt zobu kanālus un novērst iekaisuma izplatīšanos? 13.11.2018 12:03

Zobu sāpes var pamatīgi sagandēt ikdienu, tāpēc ir labi turēt mājas aptieciņā pretsāpju līdzekli steidzamai palīdzībai mājas apstākļos. Taču pretsāpju medikamenti nedrīkst aizvietot vizīti pie zobārsta, jo zobu sāpes var liecināt par dažādām nopietnām mutes dobuma kaitēm, ieskaitot zobu kanālu iekaisumu. Ar šīs slimības ārstēšanu nodarbojas endodontija – stomatoloģijas virziens, kas ir veltīts zobu kanālu veselībai.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 13.11.2018 09:33

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Lai gripa nepieveiktu. Vecmāmiņu receptes 12.11.2018 16:54

Lai izvairītos no vīrusiem, kā arī gripas profilaksei noderēs daži vienkārši ieteikumi un receptes.

Mannas biezputra ar augļiem 12.11.2018 08:53

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2018 18:30

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2018 16:30

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Valsts simtgades priekšvakarā klajā nāks biogrāfiska grāmata “Latvijas valsts dibinātāji” 11.11.2018 16:07

Sagaidot valsts simtgadi, Latvijas muzeji šogad aktīvi atgādinājuši, kādus vēstures notikumus, personības, procesus ietver šī jubileja. Svētku kulminācija ir 18. novembris – diena, kad tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Kas tad īsti notika šajā dienā pirms simt gadiem? Lai palīdzētu rast atbildes uz šo jautājumu, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs kopā ar citu muzeju kolēģiem projekta “Latvijas gadsimts” ietvaros ir sagatavojis biogrāfisku eseju krājumu “Latvijas valsts dibinātāji” par 39 personībām – Latvijas Tautas padomes locekļiem, kuri 1918. gada 18. novembrī pasludināja neatkarīgu Latvijas Republiku.

Mūziķi pulcēsies “BILŽU Folkkoncertā” 11.11.2018 16:05

Trešdien, 14. novembrī, mūzikas klubā “Kaļķu vārti” klausītāji tiek aicināti uz mūzikas un mākslas festivāla “BILDES Folkkoncertu”, kas vienmēr ir klausītāju un pašu mūziķu gaidīts notikums. Koncertu vadīs Egons Pičners.

Kāpēc latvieši svin Lāčplēša dienu 11.11.2018 11:31

Šodien, 11. novembrī Latvijā svin Lāčplēša dienu, atceras kaujās kritušos, dzied patriotiskas dziesmas,iededz svecītes un iet lāpu gājienos. Šie ir vieni no godātākajiem svētkiem Latvijā, jo tieši šajā dienā latviešu karavīri parādīja pasaulei, ka arī mazas valsts karaspēks var veiksmīgi aizstāvēt savu zemi pret daudz lielāku valstu armijām. Kas tad īsti notika šajās dienās 1919. gadā?

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2018 11:22

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Mārtiņdienas salāti "Putna ligzda" 10.11.2018 14:08

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Padomi galda noformēšanā: kā valsts svētkos uzburt īpašu noskaņu? 10.11.2018 11:24

Tuvojoties valsts svētkiem, Iittala aicina uzburt svētku sajūtu ne vien sirdīs, bet arī savās mājās. Iittala galda noformēšanas eksperta un Augu Māja dekoratora Valtera Ozoliņa padomi svētku galda noformēšanā palīdzēs svētku sajūtas radīšanā gan sev, gan saviem mīļajiem.

Nākamā lapa