Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Stilīgas adītas zeķes pavasarim 15.02.2019 12:56

Pavsaris vairs nav aiz kalniem un, kā zināms, Latvijā tas nav ipaši silts gadalaiks. Tā kā adījumi šobrīd ir modē, iespējams, jums noderēs stilīgas zeķes, uzadītas skaistā rakstā, kas ne tikai sildīs, bet arī piesaistīs apkārtējo uzmanību jūsu kājiņām.

Melnais princis - viena no gardākajām kūkām 14.02.2019 14:40

Ja vēlaties patiešām ko izcili gardu pagatavot, iesaku izmēģināt Melno princi- torti, kas garšos visiem.

Kā uzlabot potenci? Iesaka farmaceite 14.02.2019 13:20

Lai uzlabotu potenci, vispirms jāatsakās no smēķēšanas un alkohola lietošanas, jo tie negatīvi ietekmē seksuālo funkciju. Nikotīns traucē normālai asinsplūsmai, sašaurina mazos asinsvadus, bet alkohols ietekmē nervu sistēmas impulsu pārraidi, organisms pārlieku atslābst un alkohols izjauc hormonu veidošanās procesus. Tāpat potences uzlabošanas nolūkā ieteicams lietot dažādas tējas un parūpēties, lai ikdienā uzņemtu vitamīnus, minerālvielas, taukskābes un aminoskābes pietiekamā daudzumā, skaidro Aptieku tīkla Apotheka farmaceite Ilze Jaudzeme.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 14.02.2019 08:59

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Pasniegtas Zelta Mikrofons 2019 balvas 13.02.2019 09:50


Dailes teātrī 12.februāra vakarā jau 23.reizi tika pasniegtas Zelta Mikrofona balvas. Visvairāk balvas saņēma Ozols, kurš ieguva Zelta Mikrofona statueti par albumu "Neona pilsēta" kā Hiphop mūzikas albums, kā arī kopā ar Donu saņēma divas balvas kā Gada dziesma un Radio hits par kopdarbu "Salauzta sirds". Divas balvas saņēma grupa "Prāta Vētra" par 2018.gada labāko videoklipu un Koncertieraksta video. Popmūzikas albuma balvu un nozīmīgo Gada albuma titula godu saņēma grupa "Instrumenti" ar albumu "Atkala".

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 13.02.2019 08:24

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Rokdarbi. Bērnu džemperītis ar ronīša attēlu 12.02.2019 17:49

Tuvojoties rudenim, tu vari noadīt savam mazulim džemperi ar jauku ronīša attēlu. Krāsas izvēlies pēc patikas.


Džempera autore: Laura Biķerniece

Gī jeb dzidrinātais sviests. Tā vērtīgās īpašības un pagatavošana mājas apstākļos 12.02.2019 15:38

Gī sviests ir valkani tīri piena tauki, ko ļoti plaši izmanto Indijas virtuvē, it īpaši tās ziemeļos. Gī palīdz organismam uzsūkt barību un uzlabo zarnu trakta darbību. Tas ir dabisks antioksidants, kas pasargā šūnas no brīvajiem radikāļiem un satur daudz A, D un E vitamīna. Gī sviests ir ieteicams maziem bērniem, sākot mazuļa piebarošanu ar pirmajiem dārzeņiem, jo tajā nav piena olbaltuma, kas varētu izraisīt alerģiju.

Nāvējoši bīstamās pasaules ūdenstilpnes 12.02.2019 13:10

Zināma bēda ir tikai pusbēda- vēsta slavenais teiciens. Tā arī ir- viss, kas mums zināms, pat, ja ne visai patīkams, tomēr nešķiet vairs tik ļauns un bīstams. Bet vai zinājāt, ka bīstami cilvēkam var būt arī tādi brīnišķīgi dabas veidojumi kā ezeri? Tas šķiet dīvaini, jo lielākoties, nonākot kāda gleznaina ezera krastā un veroties tā viļņojošajā ūdenī, mēs atslābināmies un nomierināmies. Un tomēr pasaulē atrodamas arī tādas ūdenstilpnes, kas cilvēkam ir nāvējošas. Iepazīsimies ar tām.

Viltotā franču karbonāde 11.02.2019 12:18

Piedāvājam tik populārās franču karbonādes viltoto versiju, kura būs tikpat garšīga, taču daudz veselīgāka. Šajā variantā cūkgaļu aizstāsim ar vistas fileju un neizmantosim ne miltus, ne olu.

Panzanella 11.02.2019 08:34

Panzanella ir tradicionāls itāļu ēdiens, īpaši populārs Toskānā. Panzanella ir viegli pagatavojami grauzdētas maizes un dārzeņu, parasti- svaigu tomātu, salāti, kurus visbiežāk itāļi bauda siltajā gadalaikā. Aromātu salātiem piešķir olīveļļa un baziliks.

Atrodi savu un partnera zodiaka zīmes skaitli un uzzini, kā spējat saprasties un sadarboties 09.02.2019 20:58

Lai uzzinātu, vai esat piemēroti viens otram un spējat sadarboties, tev vispirms jāatrod sava partnera zodiaka zīmei atbilstošais skaitlis un tad no tā jāatņem sava zodiaka skaitlis. Ja gadījumā partnera zodiaka zīmes skaitlis ir mazāks nekā tavējais, tad viņa skaitlim vispirms jāpieskaita 12 un tikai tad jāveic atņemšana.

3 adītas atraktīvas zeķes tautiskās noskaņās 09.02.2019 19:15

Palutināsim savas un sev mīļo cilvēku kājiņas ar siltām un skaistām zeķītēm. Ziema taču vairs nav aiz kalniem, turklāt tā būs lieliska Ziemassvētku dāvana ikvienam jūsu tuviniekam vai draugam.

Veselīga uztura ieteikumi stiprai imunitātei un ilgam mūžam 09.02.2019 10:11

„Uzturs cilvēka dzīvē nav augstākā balva, bet tas tomēr ir pamats, uz kura dzīves augstākās vērtības var iet zudumā vai arī uzplaukt.”: M. Birthers Benners

Brokastīs - vārīta omlete 09.02.2019 08:15

Ļoti neparasts omletes gatavošanas veids, kas noteikti patiks tiem, kas vēlas samazināt kaloriju daudzumu savā uzturā, kā arī tiem, kas veselības problēmu dēļ nedrīkst ēst neko ceptu.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 08.02.2019 08:25

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Paulu Koelju aforismi 07.02.2019 21:15

Brazīliešu rakstnieks Paulu Koelju (Paolo Coelho) pasaules slavu ieguvis, pateicoties arī latviešu lasītāju iemīļotajai grāmatai "Alķīmiķis". Vēlāk Latvijā izdotas arī citas viņa grāmatas: "Veronika grib mirt", "Ceļavārdi Gaismas Bruņiniekam", "Maktub", "Nelabais un senjorita Prima", "Pjedro upes krastā es sēdēju un raudāju".
Viņa darbu kopējais metiens jau pārsniedz 51 miljonu eksemplāru, tie tulkoti 58 valodās (Latvijā izdotos darbus no portugāļu valodas tulkojis Edvīns Raups). P. Koelju ir Francijas Goda leģiona ordeņa kavalieris, viņš saņēmis Pasaules Ekonomikas foruma Kristāla balvu un citas prestižas starptautiskas balvas.

Kafijas un valriekstu kūka 07.02.2019 18:59

Kafija un valrieksti- tā ir izcila kombinācija! Pagaršojiet un novērtējiet šo zeltaino gardumu, kas iecienīts jau vairākās paaudzēs.

Merengi jeb saldie pelēni 07.02.2019 08:50

Merengi ir franču deserts, kas garšo līdzīgi kā bezē cepumi un tiek gatavots no kopā ar cukuru saputota olu baltuma. Vislabāk saldie pelēni garšos, ja cepsiet tos zemā temperatūrā apmēram divas stundas.

Sīpolu zupa maizes bļodiņā 06.02.2019 16:40

Burvīgi aromātiska, sildoša un tiešām sātīga.

Dārzeņu salāti ar rukolu 06.02.2019 08:49

Pavasarim tuvojoties, arī ēdienkartē gribas ieviest kaut ko svaigu un pavasarīgu. Šie salāti noteikti atbilst savam nosaukumam- tik atsvaidzinoši un reizē sātīgi tie ir!

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 05.02.2019 19:42

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Idejas rokdarbniecēm. Fotopadoms: tamborēts spilvens 05.02.2019 10:33

Katra rokadrniece saskaras ar dzijas pārpalikumiem, kas paliek pāri pēc dažādiem veikumiem. Kad to iekrājies tā vairāk, jāsāk domāt, kā likt lietā. Mēs piedāvājam notamborēt vai noadīt skaistu dīvāna spilvenu. Un tā kā spilvens top no maziem trīsstūrīšiem, tad tamborēt tos var prakstiki visur- arī sabiedriskajā transportā, braucot uz un no darba.

Pildīti kraukšķīgie siera groziņi 05.02.2019 08:37

Gardie kraukšķīgie siera groziņi būs jauks starteris svētku galdam vai neikdienišķas vakariņas. To pagatavošana nav sarežģīta un aizņem vien pusstundu jūsu laika.

10 jautājumi, kuri nobiedēs jebkuru vīrieti 04.02.2019 14:38

Dažreiz viens nepareizs jautājums (turklāt uzdots nemitīgi) var krietni pabojāt pašas stiprākās attiecības. Tātad,- ko nevajadzētu jautāt savam mīļotajam cilvēkam.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 04.02.2019 09:04

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Praktisks spilvenlācis 03.02.2019 18:50

Šāds jauks spilvenlācis lieliski noderēs, lai pasargātu tevi no caurvēja. Novieto to uz palodzes vai pie ieejas durvīm uz grīdas, un tev vairs nekad nebūs jācieš no aukstām vēja pūsmām. Turklāt spilvenlācis veiks ne tikai praktiskas funkcijas, bet kalpos arī par mīlīgu interjera dekoru.

Padomi sejas un roku ādas kopšanai ziemā 02.02.2019 14:02

Ziema sagādā ne mazums pārbaudījumu jutīgajai sejas un roku ādai. Kā pasargāt ādu ziemā, kraso gaisa temperatūru svārstību laikā? Iesaka AIWA Clinic dermatoveneroloģe Inga Ažiņa.

Burtnieka zandarts ar sezonas dārzeņiem 02.02.2019 10:19

Šīs ēdiens ir tikpat burvīgs un krāsains kā rudens- maigi sulīgs zandarts kopā ar kraukšķīgiem dārzeņiem un dzērveņu mērci liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklasē kopā ar „3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”” pavāru Mārtiņu Sirmo.

Kā radušās horoskopa zīmes? 01.02.2019 18:56

Astroloģija ir zinātne, kas saista gandrīz vai ikvienu no mums, bet vai zināt, kā radušās horskopa zīmes? Ieklausieties teiksmās, kas stāsta par katru no astroloģiskā zvaigznāja zīmēm.

Pieci padomi, kā pareizi uzglabāt maizi 01.02.2019 14:20

Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize. Zināms, ka maizes klaipiņš, nepareizi uzglabāts, pakāpeniski zaudē savas labās īpašības. Ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigu un gardu? Fazer Latvija piedāvā piecus pareizas maizes uzglabāšanas padomus.

Kā noadīt zeķes bez papēža 01.02.2019 10:21


Zeķes ada ar piecām adatām pa apli tieši tāpat kā klasiskās zeķes ar papēdi. Atšķiras tikai tas, ka šādām zeķēm nav jāada papēža daļa, kas nozīmē, ka tās uzadīt var jebkurš, taču uz kājas zeķītes izskatās pat elegantāk un arī valkājas ilgāk. Tas pateicoties šai pašai papēža neesamībai, jo zeķēm nav ne priekšpuses, ne mugurpuses- katru reizi kājas pēda var atrasties citā zeķes vietā.

Avokado un ķiršu tomātu maizītes 01.02.2019 08:26

Ļoti garšīgas un veselīgas brokastu maizītes.

7 efektīvas tautas metodes un receptes asinsspiediena pazemināšanai 31.01.2019 20:04

Assinsspiediens tiek uzskatīts par paaugstinātu pie atzīmes, kas augstāka par 140/90. Tādu stāvokli dēvē par hipertoniju. Hipertonija rodas no pārmērīgas alkohola, nikotīna un sāls lietošanas, mazkustīga dzīvesveida, stresa un liekā svara. Lai cīnītos ar šo kaiti, jāievēro noteikta diēta, aktīvs dzīvesveids un pēc iespējas mazāk jāsatraucas par katru sīkumu. Ir arī vairākas efektīvas tautas metodes un receptes, kas palīdzēs šajā gadījumā.

Miris "Čikāgas piecīšu" dalībnieks Uldis Streips 31.01.2019 15:52


30. janvārī ASV mūžībā devies leģendārās amerikas latviešu grupas "'Čikāgas piecīši" dalībnieks Uldis Streips. . Čikāgas piecīši ir trimdas latviešu satīriski-muzikāls ansamblis no Čikāgas, kuru 1961. gadā dibināja Alberts Legzdiņš, kurš aizsaulē aizgāja 2017. gadā. Grupas atgriešanās Dzimtenē notika 1989. gadā Mežaparka Lielajā estrādē, kur leģendārais koncerts pulcēja 100 000 klausītāju. Uldis Streips kopā ar "Čikāgas piecīšiem" 2013. gadā saņēmis balvu par mūža ieguldījumu latviešu mūzikā.

Dārzeņu sautējums ar cīsiņiem 31.01.2019 08:52

Īsti rudenīgs sautējums no sezonālajiem Latvijas dārzeņiem- kartupeļiem, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem. Sevišķi piemērots tiem, kam patīk vienkārši, nesarežģīti ēdieni, kā arī bērniem- viņi vienmēr ar plus zīmi novērtēs dārzeņu ēdienus, kuriem piedevās paredzēti cīsiņi. Ja vēl klāt pievienosiet kādu svaigu tomātu vai gurķīti, sanāks lieliskas pusdienas vai vakariņas.

6 nosacījumi, lai patiktu sev un citiem 30.01.2019 19:19

Vai esat pamanījuši, ka ir tādu cilvēki tips, uz kuriem no malas skatoties, šķiet, ka viss viņiem dzīvē padodas un ir vislabākajā kārtībā? Pat tad, ja viņiem nav otras pusītes, šie cilvēki neskumst, jo viņu tuvumā noteikti ir daudz draugu un vismaz pāris pielūdzēju. Kur tad meklējams viņu veiksmes un neatvairāmā magnētisma noslēpums?

Smilšu mīklas cepumi - sirsniņas 30.01.2019 14:40

Mīlestības svētkiem piemēroti saldi cepumiņi, kuru pagatavošana nesagādās lielas pūles un neaizņems daudz laika.

Garšīgas receptes no āboliem 30.01.2019 09:15

Iecienītie āboliĀbolos taču ir kaut kas maģisks, vai ne? Tas bija ābols, ko Ieva pasniedza Ādamam, un, pateicoties ābola krišanai no ābeles, Ņūtons uzzināja par Zemes pievilkšanas spēku. Turklāt āboli mums palīdz būt veseliem.Taču pats maģiskākais ābolos, iespējams, ir tas, ka tie ir sulīgi un garšīgi un tos var pagatavot daudz un dažādos veidos: dažādās ābolkūkas, ābolu želeja vai ķīselis un citi gardumi.

Biezpiena - bazilika pastēte 29.01.2019 09:05

Lieliski garšo uz maizes, pie vārītiem kartupeļiem, ceptiem baklažāniem vai kā dip mērce.

Nākamā lapa