Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Kamasutras psiholoģija. Ko par vīrieti var pastāstīt iemīļotā seksuālā poza

Redakcija
Redakcija

Sekss pats par sevi- tas ir brīnišķīgi, tāpēc, kā daudziem var šķist, dot priekšroku vienai vai otrai pozai nav vērts. Tomēr prakse rāda, ka vairumam cilvēku kāda noteikta poza patīk labāk, savukārt citās viņš negūst tādu baudījumu. Kāpēc tā notiek? Apskatīsim populārākās seksa pozas no psiholoģijas viedokļa. Jo patiesībā katra poza dod mums ne tikai iespēju realizēt savas seksuālās vēlmes, bet arī iegūt emocionālu enerģijas lādiņu un apmierināt dvēseliskās vajadzības. Tāpēc, uzzinot, kurai seksuālajai pozai dod priekšroku tavs partneris, uzzināsi arī svarīgāko par viņa raksturu.

Klasiskā misionāru poza

Vīriešiem, kuri dod priekšroku tieši šai pozai, vizuālās sajūtas nav tās svarīgākās. Viņam galvenais tuvības laikā ir just pēc iespējas ciešāku saskarsmi ar partneres ķermeni. Pie kam viņš sajūsminās par pieskārieniem ne tikai seksa laikā, bet arī ikdienā.

Psiholoģija vēsta, ka misionārs var būt gan spēcīgs, gan maigs vienlaicīgi. Viņam poza "vīrietis augšā" simbolizē sievietes aizsardzību- viņš it kā piesedz un pasargā sievieti ar savu ķermeni.

Kaut gan ir iespējami gadījumi, kad šāda poza liecina par varaskāri un vēlmi dominēt.

"Jātnieces poza" jeb vīrietis apakšā

Šādu pozu izvēlas vizuāļi, t.i., vīrieši, kuriem patīk redzēt savu partneri seksa laikā. Viņi vēro katru sievietes kustību.

Parasti šādi vīrieši ir brīvi no kompleksiem un aizspriedumiem, kas ļauj uzticēt līderību sievietei. Pie tam viņu autoritāte un pašvērtējums no tā necieš.

Taču šīs pozas piekritēji mēdz būt arī slinkie un ļoti nogurstošie vīrieši. Iemesli šādai izvēlei ir skaidri: pirmajiem vienkārši patīk atbrīvoties un baudīt, neizrādot nekādu iniciatīvu, savukārt otrie ir stresa un darba nomocīti jau pa dienu.

Doggy style poza jeb vīrietis no aizmugures

Šī poza var būt iemīļota dažāda rakstura vīriešiem. Daudzi no viņiem vienkārši vairāk izjūt partneres uzticību tieši šajā pozā esot. Citi uzskata, ka doggy stille pozā sieviete zaudē kontroli pār procesu, pilnībā atdodoties vīrietim- uzvarētājam.

Vēl viens pikants moments: tā kā viens otra seju partneri tuvības brīdī neredz, viņi var iztēloties partneres vietā jebkuru citu sievieti, tāpēc šī ir iemīļota fantazētāju poza.

Tomēr doggy stile iecienījuši arī tie, kam svarīgi pašapliecināties, kaut gan nekas labs tas nav, jo šajā gadījumā mīlestība bieži iet roku rokā ar vēlmi pazemot partneri, noliekot to uz ceļiem ne tikai tiešā, bet arī pārnestā nozīmē.