Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sešas neparastas parādības, kuras zinātne nevar izskaidrot

Redakcija
Redakcija

Zinātnei ir liels spēks, taču ir daudz lietu, ko tā nespēj izskaidrot. Uz Zemes notiek mistiskas lietas, un daudzas no tām nepadodas loģiskam skaidrojumam. Televīzijas kanāls "National Geographic", kas sāk demonstrēt raidījumu ciklu "Nedabiskais", apkopojis sešu neizskaidrojamu parādību topu.

Sniega cilvēks

Gadu desmitiem daudzviet pasaulē aculiecinieki vēsta par lieliem, spalvainiem, cilvēkam līdzīgiem briesmoņiem, ko dēvē par sniega cilvēkiem. Tomēr neviens šāda nezvēra ķermenis nav atrasts. Tā kā trūkst stingru pierādījumu, piemēram, zobu vai kaulu veidā, sniega cilvēka pastāvēšana aprobežojas ar aculiecinieku redzēto un neskaidriem foto un video kadriem.

Zinātne tomēr nekad nevarēs pierādīt, ka tādi radījumi kā Sniega cilvēks vai Lohnesa ezera briesmonis nepastāv, jo ir pilnīgi iespējams, ka šie mistiskie radījumi slēpjas tālu no nevēlamiem skatieniem.

Spoki

Stāsti par mirušo gariem ir ievijušies visu tautu kultūrā un folklorā. Daudzi cilvēki atklājuši, ka ir redzējuši gan svešinieku, gan savu aizsaulē aizgājušo tuvinieku garus. Lai gan nav konkrētu pierādījumu spoku pastāvēšanai, ir aculiecinieki, kuri redz, fotografē un pat sazinās ar spokiem. Spoku pētnieki cer, ka pienāks diena, kad mirušie varēs kontaktēties ar dzīvajiem, sniedzot galīgo atbildi uz šo mistēriju.

NLO

Neidentificēts lidojošs objekts jeb NLO ir debesīs novērots lidojošs vai uz vietas stāvošs objekts vai parādība, kuras izcelsme nav zināma. Bieži tā sauc objektus, par kuriem tiek pieņemts, ka tie ir nākuši no citām planētām vai galaktikām. Daudzi cilvēki redz debesīs objektus, kurus nespēj identificēt, sākot no lidmašīnām līdz meteorītiem. Lai gan rūpīgā izmeklēšanā lielākoties tiek atklāts, kas patiesībā ir šie lidojošie objekti, vairākus NLO gadījumus izskaidrot neizdosies nekad.

Arī Latvijā ir bijuši vairāki NLO novērojumi. 2008. gada 22. jūnija naktī tika nofilmēts NLO virs Liepājas ezera. Tas bija lodveida gaismu izstarojošs objekts.

Pēcnāves dzīve

Cilvēki, kas pārdzīvojuši klīnisko nāvi, dažkārt stāstījuši par dažāda veida mistisku pieredzi, piemēram, iešanu pa tuneli ar gaismu galā, atkal redzēšanos ar mirušajiem tuviniekiem, dziļa miera sajūtu - tas viss varētu liecināt, ka pastāv aizkapa dzīve. Lai gan šāda veida pieredze ir plaši izplatīta, neviens nav sniedzis droši ticamu informāciju par nākamās dzīves pastāvēšanu.

Zinātnieki noliedz šo parādību, norādot, ka tās visas esot tikai halucinācijas, kuras izraisa smadzenes. Tomēr tas nav vēl joprojām pierādīts, un neviens nespēj atspēkot to, ka tiešām aizkapa pasaule nepastāv.

Pārdabiskas spējas

Cilvēkiem ar pārdabiskām spējām un ekstrasensoro uztveri allaž ir pievērsta uzmanība, un šī parādību nav iespējams izskaidrot. Daļa sabiedrības viņus uzskata par šarlatāniem, citi apvaino saistībā ar tumšajiem spēkiem, vēl citi interesējas par viņiem, meklē pie viņiem palīdzību.

Daudz cilvēku tic, ka viena no pārdabiskām spējām ir intuīcija jeb īpašas zināšanas par pasauli vai nākotni. Zinātnieki ir veikuši pētījumus ar cilvēkiem, kuri apgalvo, ka viņiem piemīt pārdabiskas spējas, taču tajos neko nav izdevies pierādīt. Izskanējis, ka pārdabiskās spējas neesot iespējams atklāt šādos pētījumos vai arī, ka kaut kāda iemesla dēļ tās samazinās zinātnieku klātbūtnē. Ja tas atbilst patiesībai, zinātne nekad nespēs pierādīt vai atspēkot pārdabisku spēju pastāvēšanu.

Apļi labības laukos

Apļi labības laukos pievērsa sabiedrības uzmanību pagājušā gadsimta 70. un 80.gados, kad tie lielā skaitā parādījās Lielbritānijas dienvidos. Vēlāk neizskaidrojamie apļi tika novēroti arī citur. Šī parādība ir izplatīta visā pasaulē, tostarp Latvijā. 2004. gada vasarā tāds aplis parādījās labības laukā pie Mālpils.

Ļaudis stāsta, ka ir redzējuši savādus gaismas stabus, vai lidojošas lodes virs laukiem, kur turpmākajās dienās parādījušies apļi. Iespējams, ka dīvainie apļi varētu būt informācija cilvēcei no kosmosa, kur dzīvo kādas saprātīgas būtnes.

Par šīm un vēl citām neizskaidrojamām parādībām vēsta kanāls "National Geographic" raidījuma cikla "Nedabiskais" 2.sezonas sērijās, ko demonstrē no 2.maija darbdienās plkst. 23.00!