Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Precīza laika prognoze nedēļas nogalei

Redakcija
Redakcija

Kā ziņo LVĢMC, piektdien un sestdien laika apstākļus Latvijā vēl noteiks anticiklona ziemeļu mala, debesis daļēji klās mākoņi, un nokrišņi nav gaidāmi. Vējš pakāpeniski pierims un gaisa temperatūra paaugstināsies. Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz +1...+5°, savukārt dienā saule gaisu iesildīs līdz +12...+17°, par pāris grādiem vēsāks būs tikai piekrastes rajonos.

No svētdienas laika apstākļus Latvijā atkal pārsvarā noteiks ciklonu darbība: mākoņi pamazām aizklās debesis un gaidāms neliels lietus. Trešdien pāri Latvijai virzīsies atmosfēras fronte, līdz ar to lietus būs ilgstošs, bet nakts otrajā pusē un rīta stundās vietām iespējams arī slapjš sniegs. Pastiprināsies arī rietumu puses vējš un atsevišķās dienās tas vietām brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Gaisa temperatūra svētdien vēl būtiski nemainīsies, tomēr, sākot ar pirmdienu, gan naktī, gan dienā tā pazemināsies: atsevišķās naktīs vietām termometra stabiņš var noslīdēt pat dažus grādus zem nulles. Arī dienas vairs nebūs tik siltas, un maksimālā gaisa temperatūra darba nedēļas gaitā nebūs augstāka par +5...+10°, vien darba nedēļas nogalē gaisa temperatūra par pāris grādiem paaugstināsies.