Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

12 iemesli, kāpēc sekss ir veselīgs

Brīdī, kad pārņēmusi slikta pašsajūta vai nomoka galvassāpēs,der padomāt, vai tiešām ir vērts attiekties no tuvības ar partneri. Zinātnieki ir pierādījuši, ka regulārs sekss pozitīvi ietekmē cilvēka pašsajūtu un organisma veselību.

1) Sekss lielā mērā iedarbojas uz sirdsdarbību un asinsriti. Tā laikā paātrinās sirds ritms, kas orgasma brīdī kļūst vēl straujāks. Seksa ietekme uz organisma darbību ir aptuveni tāda pati kā no 20 minūšu pastaigas, bet viens orgasms uz ķermeni atsaucas gluži kā kāpšana pa kāpnēm.

2) Sekss var mazināt pirmsmenstruālās sāpes vai galvassāpes gandrīz tikpat labi, cik pretsāpju tablete. Seksa laikā organismā palielinās hormona oksitocīna līmenis un tiek stimulēta endorfīna izdalīšanās. Tā ir viela, kas nomierinoši iedarbojas uz organismu, tiek sašaurināti asinsvadi un mazināta spriedze.

3) Seksa laikā paaugstinātais endorfīna līmenis asinīs, kas rada eiforijas sajūtu un sniedz patīkamus baudas mirkļus, mazina stresu, atbrīvo no slikta noskaņojuma un depresijas ne tikai brīdi pēc seksa, bet turpina iedrboties kā antidepresants vēl uz ilgāku laiku pēc dzimumakta.

4) Atkarībā no dzimumakta ilguma, sekss ir kā lielisks fizisko aktivitāšu treniņš sevis uzturēšanai labā formā.

5) Regulārs sekss mazina saskaršanās risku ar insulta problēmām un regulē asinsspiedienu.

6) Seksa laikā izstrādātais oksitocīna līmenis nodrošina arī labāku miegu.

7) Sekss veicina svara zudumu, jo aktīva seksa laikā tiek sadedzinātas ieverojams daudzums kaloriju.

8) Sekss pozitīvi ietekmē ādas veselības stāvokli, jo, ietekmējoties uz asinsriti, tas stimulē ādas šūnu atjaunošanos.

9) Ir pierādīts, ka sievietēm, kas piekopj regulāru dzimumdzīvi, vēlākos gados ir mazāka iespējamība saskarties ar urīna nesaturēšanu, seksa laikā tiek stiprināti starpenes muskuļi un uzturēts regulārs menstruālais cikls, savukārt vīriešiem biežāka ejakulēšana uztura prostatas veselību un mazina infarkta iegūšanas risku.

10) Seksa laikā paaugstinātais imunoglobīna līmenis pasargā no dažādām iespējamām saaukstēšanās vai vīrusu izraisītām kaitēm.

11) Tiek uzskatīts, ka sekss paildzina dzīvi. Tas skaidrojums ar to, ka orgasma laikā hormonu izdalītā viela stiprina šūnas un imunitāti un cilvēku dara laimīgāku.

12) Sekss vairo pašapziņu un abus partnerus vairāk satuvina.