Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa 3. posmā triumfē Saldus motoklubs un Dāvis Ivanovs MX PRO

Pirmo reizi Latgalē, Viļakas moto trasē “Baltais Briedis” norisinājās jaunais motokrosa seriāls – Latvijas Nacionālais Reģionu kauss, kur gandrīz vairāk nekā 100 sportisti cīnījās par vērtīgām balvām. Klubu kopvērtējumā uzvaras laurus plūca “Saldus motoklubs”, otrajā vietā “Moto Mafia”, bet TOP3 noslēdza “MX Ādaži”.

Kā atzina ikviens sportists - trase bija sagatavota atbilstoši pasaules līmeņa sacensībām, ka bijis vērts braukt līdz Viļakai, lai varētu baudīt īstu motokrosu. Ko varēja arī redzēt, amatieru sacensībās piedalīties bija ieradušies gan Lietuvas, gan Krievijas sportisti. Uz starta starp vīriem bija redzama arī Eiropas čempionāta pilote Liubov Leonteva, kas MX B kvalifikācijā uzrādīja ātrāko apļa laiku un uzveica visus vīriešu kārtas sportistus. Sacensību laikā, gan viņai tik ļoti neveicās, finišēja 23 no 34 pilotiem.

Kā atzina pasākuma organizators, MK "Motokruīzs" valdes loceklis Ēriks Eizāns: “Esmu gandarīts, ka man un komandai izdevās noorganizēt šīs sacensības tādā līmenī, kādā vēlējāmies, lai gan ir vēl iespējams pacelt latiņu. Zinām, ka daudziem ir jāmēro tāls ceļš līdz Viļakai, tādēļ jo īpaši cenšamies, lai pēc sacensībām gandarījums ir gan mums, gan prieks sportistiem. Liels paldies atbalstītājiem, kas ļāva sarūpēt dāvanas sportistiem un tos pārsteigt – MOTUL, Ķekavas Avots, Prolong, TDA motoveikals.”

Latvijā aug spēcīga jaunā motosportistu paaudze, starp MX Junioriem uzvarēja Tomass Šaicāns, otrajā vietā no Liepājas braukušais Uldis Freibergs, bet trešais kaimiņu viesis Ivans Dubatovkins. MX Jauniešu starpā trešā vieta Ričardam Kursītim, otrais Rūdolfs Aumeistars, bet pirmajā vietā lietuvietis Erlandas Mackonis.

MX C jeb amatieri, no kuriem daudzi uz starta stājās pirmo reizi, ļoti kuplā skaitā cīnījās, bet uzvarēja Ilgvars Martemjanovs, otrajā vietā Jānis Anrijs Gipslis, bet trešais Andris Jonaitis. No MX B amatieriem trešajā vietā Artūrs Treija, otrajā vietā Edijs Siliņš, bet uzvara Robertam Kondrātam. MX A, jeb ātrākie no amatieriem: pirmajā vietā pieredzes bagātais Raimonds Baltgalvis, otrajā vietā Jurģis Žukas, bet trešais Kristaps Kalējs.

MX PRO klasē starp 12 pilotiem pārliecinoši gan kvalifikācijā, gan visos braucienos uzvarēja Dāvis Ivanovs, kurš saņēma arī Go Pro kameru dāvanā no Latvijas Mobilais Telefons un bija patiesi pārsteigts, otrajā vietā Rainers Žuks, bet trešais Emīls Kārkliņš.