Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri: "Formula 1" jaunās ēras sākumā ir tikai viens favorīts

Nedēļas nogalē Austrālijā starta signāls tiks dots pasaulē prestižākajām auto sacensībām “Formula 1”, kuras norisinās jau sešdesmit astoto sezonu. "Triobet" bukmeikeru vērtējumā britu pilots Lūiss Hamiltons ir viens no perspektīvākajiem un spēcīgākajiem kandidātiem uz čempiona titula iegūšanu. Viņa pozīciju sevišķi nostiprinājusi pašreizējā čempiona Niko Rosberga negaidītā aiziešana no sporta.

"Formula 1" jaunā sezona būs aizsākums jaunai ērai. Starpsezonā oficiāli tika noslēgts sacensību pārdošanas darījums. Pēc 40 gadu ilgās darbības Bērnija Eklstouna vadībā, “Formula 1” ir jauni vadītāji – Čeiss Kerijs un sacensību pasaulē jau iepriekš zināmais Ross Brauns. Taču “Formula 1” ir zaudējusi savu čempionu, pagājušās sezonas uzvarētāju Niko Rosbergu, kurš pieņēma lēmumu aiziet no “Formula 1” pilota karjeras, atrodoties slavas virsotnē.
Rosberga vietu “Mercedes” komandā ieņēmis soms Valteri Botass, tomēr tiek runāts, ka priekšgājēja panākumu atkārtošana varētu būt grūti sasniedzama. Jauno komandas dalībnieku sagaida sīva konkurence ar komandas biedru Lūisu Hamiltonu. Pēdējos gados "Mercedes" komanda strādājusi daudz veiksmīgāk par pārējām, lielākā daļa sacīkšu uzvaras tika dalītas Hamiltona un Rosberga starpā, bukmeikeri uzskata, ka "Mercedes" dominance Rosberga aiziešanas dēļ nepazudīs. "Triobet" totalizatora pārstāvji norāda, ka "Mercedes" ir pārliecinoša favorīte uz Konstruktora kausa iegūšanu. Šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 1,53, kamēr "Ferrari" uzvaras koeficients ir sasniedzis 4,00.
Bukmeikeru vērtējumā šo dominanci nodrošinās Hamiltons, kamēr Botasa izredzes sezonas kopvērtējumā tiek vērtētas zemāk nekā "Ferrari" pilota Sebastjana Fetela. Botasa iespējai kļūt par čempionu piešķirts koeficients 7,00, kamēr Fetelam 5,00. Savukārt par izteiktu favorītu bukmeikeri uzskata Hamiltonu, viņam tiek piešķirts koeficients 2,20, kas nodrošinātu iespēju ceturto reizi triumfēt “Formula 1” čempionātā. Līdz šim četrus titulus ieguvuši tikai četri sportisti, tajā skaitā arī Fetels.
Līdzīgi arī sezonas pirmajā posmā, arī Austrālijā par galveno favorītu tiek uzskatīts Hamiltons, taču, pat ja viņš negūs uzvaru, pēc “Triobet” bukmeikeru domām, viņš nedos iespēju Botasam sevi apsteigt. Iespēja, ka Botass Austrālijā ieņems augstāku vietu nekā Hamiltons, novērtēta ar koeficientu 3,95. Savos desmit startos Melburnas GP Hamiltons uzvarējis divreiz, bet ārpus labāko trijnieka palicis vien trīs reizes.
Ar jaunām cerībām sezonu sagaida arī slavenā "McLaren" vienība, kas pēdējās sezonās nav spējusi regulāri konkurēt ar līderiem. Pagājušā sezona Konstruktoru kausā tika noslēgta paliekot sestajā vietā, turklāt visā sezonā neviens no "McLaren" pilotiem atsevišķā posmā neieņēma augstāku vietu par piekto. "Triobet" bukmeikeri uzskata, ka sagaidāma "McLaren" tuvošanās elitei, un prognozes liecina "McLaren" konkurēs ar "Williams" par ceturto vietu sezonas kopvērtējumā. Kuras komandas pilotiem Fernando Alonso un Stofelam Vandornam, tiek paredzēta vieta uz labāko astotnieka robežas.
Pirms pāris mēnešiem “Formula 1” vārds bieži izskanēja kopā ar MotoGP zvaigzni Valentīno Rosi, jo "Mercedes" vadība izteica vēlmi piedāvāt Rosi aizvadīt testus kopā ar komandu. Rosi pirms dažiem gadiem jau iemēģināja "Ferrari" formulu, turklāt viņa izteikumi medijiem skaidri liecina, ka viņš ir ieinteresēts iesaistīties "Formula 1" pasaulē. Protams, Rosi piedalīšanās oficiālā “Formula 1” posmā ir mazticams notikums. Tomēr ņemot vērā faktu, ka dalība varētu nodrošināt lielisku reklāmu, it sevišķi, kad sportisko panākumu cerības jau ir zaudētas, bukmeikeri norāda, ka kādu no “Formula 1” komandām tas varētu interesēt. Iespējai, ka Rossi varētu piedalīties kādā no “Formula 1” posmiem bukmeikeri piešķīruši koeficientu 34,00.