Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bridgestone Potenza S001 riepas gatavotas speciāli uzlabotajam Nissan 370Z Nismo

Redakcija
Redakcija

Nissan kā šīs vasaras jaunumu piedāvā sava sporta auto Nismo 370Z uzlaboto versiju. Papildus vizuālajiem uzlabojumiem, Nissan savam auto izvēlējies Bridgestone Potenza S001 riepas. Tās Bridgestone pēc speciāla pasūtījuma izgatavoja tieši šim modelim.

Speciālisti Nissan Nismo 370Z izvēlējušies modernizētu sporta uzkari ar palielinātu izturības pakāpi un riepas, kuru izmēri uz katras ass ir atšķirīgi. Piekšējās ass riepas izmēri ir 245/40ZR19, bet uz aizmugurējās ass - 285/35ZR19. Riepas izgatavotas no speciāla gumijas maisījuma, lai uzlabotu tās raksturīgākos parametrus.
Automobļi Nismo, kas ASV un Japānā jau tiek tirgoti, Eiropā tiks piedāvāti ar jauno specifikāciju 370Z. Tā tika radīta speciāli braukšanai pa Eiropas ceļiem, kā arī izpētot eiropeisko autobraucēju gaumi.

Dzinēja jauda tika palielināta no 328 uz 344Zs un modelim speciāli tika izvēlētas platās Bridgestone riepas. Tās nodrošina pastiprinātu saķeri un, pateicoties īpaši labi aprēķinātai svara sadalei uz riepām, samazināta arī riepu silšana brauciena laikā.

Saskaņā ar Bridgestone testiem, šīs riepas ir ideāla kombinācija starp drošību, saķeri ar ceļa segumu, ātru reaģēšanas spēju un ilgu ekspluatācijas laiku. Pie tam ātrumu no 0 līdz 100 km auto sasniedz nieka 5,2 sekundēs. Pie tam riepas ieguvušas C marķējumu saķerei ar slapju virsmu.

Nismo nosaukums ir saīsināts no Nissan Motosports. Modelis 370Z ir kompānijas Nissan sporta automašīnu jaunākais pārstāvis no garā sporta auto līnijas saraksta, kas aizsākts jau 1960-to gadu beigās.