Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Informācijas atšifrēšana par jebkuru automašīnu

Redakcija
Redakcija

VIN pārbaude CSDD – atrast datus par konkrēto auto. Pārbaude pēc automašīnas reģistrācijas numura CSDD tīmekļa vietnē

Automašīnas iegāde https://nordlizings.lv/auto-lizinga-pieteikums/ – tas ir darījums, kurā pārdevējs ne vienmēr ir godīgs, jo vēlas gūt lielāku labumu nekā pelnījis pārdodamā transportlīdzekļa stāvoklis. Pat tad, ja neesat profesionāls autovadītājs un jums nav pietiekami daudz pieredzes automašīnu jomā, jums ir tikai jāuzzina iepatikušās automašīnas VIN numurs, lai pārbaudītu, cik patiesi ir pārdevēja vārdi.

Kādu informāciju atspoguļo VIN numurs

Pirmkārt, VIN numurs – tas ir unikāls automašīnas septiņciparu numurs, kas palīdz bez kļūdām identificēt transportlīdzekli. Otrkārt, CSDD reģistrs tieši pēc šī numura precīzi parādīs jūs interesējušos parametrus:
Reālos odometra rādītājus (nobraukumu). Pastāv vairāki triki, kā sagrozīt patiesos odometra rādītājus, bet to pareizību var uzzināt tieši ar VIN numura palīdzību CSDD datu bāzē.

1) Avārijas – tie ir notikumi, ko negodprātīgi pārdevēji slēpj no potenciālā pircēja. CSDD datu bāze pēc VIN numura varēs sniegt jums ne tikai oficiālu informāciju par šādiem gadījumiem, bet arī cietušā auto fotogrāfiju.

2) Aizdzīšana – tā ir visbīstamākā situācija, ar kuru jūs varat saskārties, pērkot automašīnu, un VIN numurs palīdzēs atklāt šo noziegumu.

3) Neoriģināls aprīkojums automašīnā – lielisks veids kā samazināt cenu. Ar VIN numura palīdzību jūs varēsiet viegli redzēt, kāda ir rūpnīcas auto komplektācija, un vai šo mezglu, rezerves daļu, agregātu vietā ir uzstādīts kaut kas cits.

Kā saņemt detalizētu informāciju ar VIN numura palīdzību?

CSDD datu bāze ir kļuvusi pieejama daudzām tīmekļa vietnēm un pielikumiem, kas izmanto šo reģistru un piedāvā savus pakalpojumus šajā jomā. Arī kompānijas, kas nodarbojas ar auto līzingu un kam ir savi autoparki, kā piemēram Nord Auto Līzings, rūpējas par savu automašīnu juridisko tīrību, tāpēc, iegādājoties transportlīdzekli no šīm kompānijām, jums tiks sniegta detalizēta informācija. Informācijas sniegšana ir kompānijas standarta pakalpojums. Saņemt informāciju jūs varat arī tieši CSDD, tomēr šeit daži pakalpojumi būs par maksu.

1. Informatīvs pielikums jūsu viedtālrunim

Pieejams ierīcēm ar Apple, Android operētājsistēmu. Sadaļā QR-kods jums ir tikai jālejupielādē piestiprinātais fails. Šis pielikums maksā 1 eiro gadā un tā cenā jau ir iekļauts PVN. Maksa var tikt iekasēta no jūsu mobilā telefona konta vai bankas kartes ar priekšapmaksas tiesībām.

Lai izmantotu šo pielikumu, jums ir tikai jāievada izvēlētā auto valsts reģistrācijas numurs, lai saņemtu šādu informāciju:

1) Auto zīmols, izlaiduma vai pirmās reģistrācijas datums, degvielas veids.
2) Odometra rādītāji pēc katras LR izietās apskates.
3) Automašīnas importētāja valsts.
4) Īpašnieku skaits.
5) Īpašnieku maiņas datumi.
6) Pēdējās tehniskās apskates datums un detalizēts tā brīža auto stāvokļa apskats.
7) Detalizēts auto stāvoklis tehniskās apskates laikā, sākot ar 2010.gada decembri.
8) Nodokļa likme un apmērs šajā gadā.
9) Nodokļa likme, ja tas ir dienesta auto.
10) Apgrūtinājumu esamība vai neesamība.

2. Bezmaksas informācija, e-CSDD

Šajā bezmaksas pakalpojumā jūs varat atrast odometra rādītājus, kādi tie bijuši katras tehniskās apskates laikā, un informāciju par pēdējo auto pārbaudi. Visa šī informācija atrodama sadaļā “Informācija par derīgumu ekspluatācijai” CSDD elektroniskajā lapā, jums ir tikai jāievada transportlīdzekļa reģistrācijas numurs.
Ja klients vēl nav reģistrējies e-CSDD, viņš var to izdarīt pilnīgi bez maksas. Identifikācijai tīmekļa vietnē jums var būt nepieciešamas jūsu auto vadītāja tiesības (svītrkods uz tām), elektroniskais paraksts, internetbanka vai arī jāgriežas CSDD Klientu atbalsta centrā.

3. Maksas informācija ar SMS paziņojuma palīdzību

Informāciju iespējams saņemt, nosūtot divus pieprasījumu veidus SMS ziņojuma veidā uz numuru 1800:

1) Pieprasījums teksta veidā “CSDD, atstarpe, automašīnas reģistrācijas numurs” palīdzēs noskaidrot šādu informāciju: zīmols, izlaiduma vai pirmās reģistrācijas datums, degvielas veids, nobraukums, no kādas valsts auto ticis ievests Latvijā, īpašnieku skaits Latvijā, informācija par pēdējo Latvijā veikto tehnisko apskati, vai automašīnai ir apgrūtinājumi.

2) Pieprasījums teksta veidā “CSDD, pieprasījuma kods (mūsu gadījumā V), automašīnas reģistrācijas numurs” palīdzēs noskaidrot šādu informāciju: visi notikumi un izmaiņas, kas veiktas ar automašīnu, un to datumi; visu veikto tehnisko apskašu dati un novērtējums.

Viena šāda ziņojuma cena ir 0,85 eiro ar PVN. Maksājums var tikt iekasēts no jūsu mobilā telefona vai bankas konta. Nosūtot nepareizu pieprasījumu, vai maksājuma apstrādes kļūdas dēļ pakalpojums netiks sniegs un maksa par to netiks iekasēta.

4. Maksas zvans uz numuru 90004099

Vienas sarunu minūtes cena ir 1,38 eiro ar PVN, kas tiek iekasēta tāpat kā augstākminētajiem pakalpojumiem. Šis informācijas sniegšanas veids papildus standarta bezmaksas ziņām palīdzēs noskaidrot: vai ir apdrošināšanas polises; automašīnas cenu mēnesī, ja tā ir noformēta uz nomaksu; iespējamo “takša” statusu; informāciju par to, vai automašīna šobrīd tiek pārdota, kā arī visas izmaiņas, kas veiktas CSDD datu bāzē.

5. Sertifikāts angļu valodā

Izdruka no CSDD angļu valodā, izdrukas cena ir 6,67 eiro. Izdrukā pasūtītājs var atrast šādu informāciju: automašīnas reģistrācijas numuru, tās marku, modeli, degvielas tipu, VIN numuru, reģistrācijas datumu un datumu, kad ir saņemtas ziņas par reģistrāciju, visu tehnisko apskašu datumus un pēdējās tehniskās apskates derīguma termiņu, īpašniekus.