Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Atklāj drošības kampaņu “Piesprādzē rītdienu!”

Redakcija
Redakcija

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja “Lux Express” veiktās aptaujas dati atklāj, ka, neraugoties uz to, ka 74% aptaujāto drošības jostu izmanto, braucot automašīnā, vairāk nekā puse jeb 51% šo drošības līdzekli ignorē, pārvietojoties ar autobusu. Salīdzinot ar kaimiņvalstīm, visvairāk pasažieru drošības jostu lieto Igaunijā – 53%, vismazāk Lietuvā – 37%.

“Drošība vienmēr ir bijusi mūsu galvenā prioritāte. Visi “Lux Express” autobusi ir pasūtīti un ražoti, domājot par pasažieru drošību un ir aprīkoti ar divpunktu vai trīspunktu drošības jostām. Drošības jostas piesprādzēšana autobusā ir tieši tikpat svarīga un nepieciešama kā piesprādzēšanās automašīnā,” stāsta “Lux Express” Latvia vadītājs Krišjānis Reķis.

Pasažieri, kas aptaujā norādīja, ka autobusā sprādzējas reti vai nekad, kā galveno iemeslu minēja drošības jostu radīto diskomfortu. Tāpēc kampaņas ietvaros tiks pievērsta uzmanība arī stereotipu mazināšanai par drošības jostas neērtumu.

Kampaņa “Piesprādzē rītdienu!” tiek atklāta t/p “Alfa”, kur visas dienas garumā tirdzniecības parka apmeklētājiem iespējams pārliecināties par drošības jostu nozīmi un lietderīgumu drošības jostu simulatorā. Tāpat no 14. līdz 17. novembrim t/p “Alfa” tiks izvietota autobusa pietura, kurā interesenti un drošas braukšanas atbalstītāji tiks aicināti nofotografēties bezgravitācijas stāvoklī, tādējādi imitējot brīdi, ko pieredz cilvēks, kurš autobusā nav piesprādzējies. Foto tiks publicēti sociālajos tīklos ar mirkļbirku #PiesprādzēRītdienu, šādi popularizējot drošas braukšanas praksi arī sociālo tīklu vidē.

Sociālā kampaņa Latvijā tiek organizēta sadarbībā ar tirdzniecības parku “Alfa” un “DBS Autoskola”. Kampaņas mērķis ir informēt pasažierus, veidot un nostiprināt pārliecību sabiedrībā, ka braucot ar autobusu, gluži tāpat kā ar jebkuru citu transporta līdzekli, ir jārūpējas par savu drošību, piesprādzējoties. Turklāt, ja transportlīdzeklis ir aprīkots ar drošības jostām, tās obligāti ir jāizmanto.

“Lux Express” veiktajā aptaujā piedalījās 5209 respondenti, no kuriem 635 respondentu atbildes saņemtas Latvijā. Pasažieru aptauja veikta šī gada oktobrī.