Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Rīgā atklāta izstāde, kas apvieno motociklus un mākslu

Redakcija
Redakcija

„Latvijas Gada Motocikls 2015” titula pretendenti, latviešu modelistu veidoti motociklu modeļi, gleznas, kas veltītas moto tēmai, un īpaši dažādu motociklu braucēju tērpi un aksesuāri no 7. līdz 26. aprīlim apskatāmi vienuviet unikālā izstādē t/c „Mols”.

Līdz ar pavasari Latvijā tradicionāli tiek atklāta motociklu sezona, kurai par godu t/c "Mols" jau no 7. aprīļa apskatāmi motociklu Harley Davidson, BMW, Yamaha, KTM, MV Agusta, Can-Am, Honda, Aprilia 2015. gada modeļi. Izstādē ir iespēja apskatīt ne tikai jaunos motociklu modeļus, bet arī dažāda veida motobraucēju ietērpus, unikālus ar rokām darinātus motociklu miniatūru modelīšus un gleznu izstādi “Art&Moto”. Izstādes ietvaros ir apskatāma arī juveliera Oļega Auzera sudrabā kaltā t/c "Mols" ceļojošā balva "Latvijas Gada Motocikls”.

„Šā gada izstādē t/c “Mols” piedāvājam aplūkot ne tikai to, kas ir “Latvijas Gada Motocikls”, bet arī to, kādi motocikli ir pieejami tirdzniecībā 2015. gadā. Tāpat interesentiem iespējams uzzināt to, kāds tērps jāvelk pie noteikta stila motocikla. Esam izveidojuši četru šādu tērpu paraugus - “šosejas”, “čopera” jeb tiem, kas brauc ar Harley tipa motocikliem, “tūrisma”, kas brauc ar BMW un “KTM” braucējiem, kas domāts braukšanai apvidus ceļos. Paralēli šiem eksponātiem māksliniece Alla Dzevaltovska ir izveidojusi mākslinieku darbu izstādi, kuri savos darbos ir atainojuši motociklus dažādās tehnikās. Motocikls kā mākslas priekšmets pasaulē eksistē, tomēr Latvijā šāda īpaši motocikliem veltīta gleznu izstāde līdz šim nav bijusi,” atklāj „Latvijas Gada Motocikls 2015” organizētājs Arnis Blodons.

“Izstādes ideja nākusi no Azerbaidžānas galvaspilsētas – Baku, kur pērnajā gadā ar lielu triumfu norisinājās līdzīga izstāde. Tajā modelists Ramils Askerovs un viņa māsa piedāvāja publikai mākslas un modelēšanas sintēzi. Tirdzniecības centra „Mols” izstādē apskatāmās gleznas veidojuši latviešu mākslinieki, gan Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, gan arī slaveni profesionāļi, bet motociklu modelīši nāk no Latvijas Modelisma asociācijas,” stāsta Alla Dzevaltovska, biedrības "Arts council Latvia" pārstāve.

“Mums ir patiess prieks par jaundzimušo tradīciju – titula „Latvijas Gada Motocikls” piešķiršanu. Šī konkursa izstāde t/c “Mols” ir unikāla iespēja ikvienam Latvijas iedzīvotājam ļauties adrenalīnam, apskatot un izpētot vienuviet visus Latvijas tirgū piedāvātos visjaunākos motociklu modeļus. Šī konkursa t/c “Mols” balva - sudraba motocikls, kuru darinājis mākslinieks Oļegs Auzers, ir “ceļojoša” – katru gadu tā pāries pie nākamā uzvarētāja. To, kurš uzvarēs šogad, mēs uzzināsim 7. augustā finālā, kas norisināsies t/c „Mols”. Bet pirms tam piedāvājam ikvienam interesentam atbraukt uz t/c “Mols” un apskatīt šo patiešām unikālo izstādi, kas paver daudz plašāku skatu uz motociklu tēmu vēl nebijušā veidā apvienojot mākslu un motociklus,” stāsta t/c „Mols” menedžere Una Tukiša.